vineri, 25 februarie 2011

Femei care au facut istorie....

Aceasta melodie are rolul de completa gandurile mele. Este o melodie de Pino Daeri - Femeia.
 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SMWqPWD4n6M]
As putea sa enumar la nesfarsit. Femei puternice, care s-au facut remarcate prin putere, feminitate, inteligenta si frumusete si care au ramas pina in prezent simboluri ai feminitatii. Cea care se tine in topuri cu toate ca au trecut doua mii si ceva de ani este Cleopatra.



 Pentru mine ea este o legenda,  pentru ca nu pot sa-mi dau seama cum a putut sa ajunga numele acestei femei pina in zilele noastre. S-a nascut in anul 69 I.Hr. in Alexandria si a fost ultima regina a Egiptului.  Desi nu se considera pe atunci o mare frumusete (din cauza nasului prea lung si usor invocoiat), la doar 18 ani a avut puterea unui oras intreg, fiind sigura ca poate conduce de una singura triburile statului. Prea frumos ca sa fie adevarat. Pe parcursul vietii a dus o continua lupta pentru drepturile sale, pentru ceea ce-i apartine. A cunoscut marea dragoste, Marc Antonio, a iubit si a fost iubita de multi barbati, a reusit sa ingenuncheze un popor intreg la picioarele ei si chiar pe insusi Cezar. La 39 de ani se sinucide si este ingropata alaturi de Marc Antonio. Mormintele lor sint astazi acoperite de Marea Mediterana.
 Mata Hari a ramas in istorie datorita puterii mari de seductie si mister, care se presupune ca juca pe doua fronturi: dansatoare exotica din buric, cea mai scumpa curtezana din Europa si in acelasi timp, n-o sa ma credeti, agent secret. Este considerata inventatoare spectacolelor de streaptease datorita aparitiilor sale nud, ceea ce nu se permitea pe atunci.
Marilyn Monroe  este o alta femeie "fatala", fiind imitata pina in prezent. Sexualitate, feminitate, putere, ambitie, carisma, sint doar cateva adjective ca o caracterizeaza. Este cea care a dat startul pentru revista PLAYBOY, fiind prima care a aparut pe coperta acesteia. Este blonda cu o alunita in coltul gurii care a cucerit milioane de inimi, atat a barbatilor cat si a femeilor.
Simone Veil - femeia- furtuna, datorita careia sa legalizat avorturile, Marie Curie - este femeia care a salvat mii de vieti in timpul primului razboi mondial datorita ingeniozitatii sale, spontaneitati, istetimii, si anume, cand a simtit ca sanatatea o pareseste a gasit in ea forte de a se echipa cu un aparat cu raze X, cu fiica ei, cu un medic si un sofer mecanic si a pornit pe front pentru a acorda primul ajutor. A primit premiul Nobel pentru lucrarile sale despre radiu, a fost primul profesor in invatamintul superior si a scris si o carte "Radioactivitatea si razboiul" (pe care intentionez sa o citesc daca o gasesc), Coco Chanel care spunea ca "Femeia fara parfum este femeia fara viitor". Este cea care prin ambitie, munca asidua, originalitate, talent a reusit sa schimbe radical gandirea si stilul femeilor. Margaret Thatcher, Audrey Hepburn, Jackie Kennedy sint doar cateva pentru ca lista ar putea sa continue la nesfarsit. Ne putem mandri, deasemenea, cu Regina Maria a Romaniei, Ecaterina Teodoroiu, Ana Ipatescu, Elena Lupescu...etc.

Sint foarte multe, nu le cunosc pe toate, dar am dorinta sa aflu cat mai multe despre ele in primul rand pentru ca sunt si eu femeie.  Am vrut sa scriu acest articol pentru ca am simtit ca le datorez macar atat. Au avut curaj si putere sa faca si sa spuna atunci cand majoritatea aplecau capetele. Nu, nu sint feminista, sa nu ma intelegeti gresit. Cred oricum ca femeia isi are locul ei in societate si un loc puternic pentru ca ea poate sa faca tot. Poate sa ofere dragoste atunci cand uraste, poate sa se ridice atunci cand e doborata, poate sa zambeasca atunci cand sufletul ii plinge, poate sa ofere caldura, confort, poate fi o pisica blanda si inocenta, dar daca se infurie ...:), poate sa spuna multumesc sau te iubesc cand te astepti mai putin...
Toate aceste femei au trait adevarate emotii, toate la un moment dat au avut o dezamagire in dragoste, sau au trait dragostea vietii lor si spun asta pentru ca in ciuda la toate noi punem accent pe sentimente asta pentru ca sintem mai emotive. Ne place sa fim apreciate, iubite si frumoase chiar si atunci cand imaginea noastra in oglinda... ne sperie. Noi traim pentru a darui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu